söndag 3 augusti 2008

ÖLAND 26/7- 1/8-09

Nu är vi hemkomna från Öland, har tillbringat en vecka i lilla byn Vickleby som ligger på södra öland! Oliwer och Nowa har trivts som fisken i vattnet:-)Vi har hunnit med en hel del faktiskt,


Lådbilslandet i Löttorp som ligger på norra öland, där fick Oliwer känna sig riktigt stor...för där kör man små bilar på riktiga vägar(fast miniatyr) han fixa rondeller och korsningar galant!
På vägen hem därifrån kunde pojkarna absolut inte låta bli att ta en sväng om Cross cart som ligger i en by som heter Källa! Här gick det lite fortare än lådbilarna i Löttorp...det gillade självklart Oliwer:-)



När vi var klara så var inte klockan så mycket som vi trodde så därför tog vi en tripp till borgholms slott också, det var riktigt intressant att se vad dom hittat för saker runt om slottet, helt otroligt!




Sen var vi ju självklart och kolla in Långe jan ute på Ölands södra udde, det hör ju liksom till när man ändå är där! Men själv fick jag vända när vi nästan var uppe, blev helt yr och fick nästan lite panik i den långa smala trappan! Men Stefan, Oliwer och Nowa var uppe! På vägen hem stannade vi i Mörbylånga och gick en sväng nere vid hamnen och sen satte vi oss i gräset och bara tog det lugnt och Oliwer och Nowa fick doppat si i den heta värmen! På kvällen packade vi matsäck och sen bar det iväg till haga park, som låg bara en liten bit från Vickleby....






En morgon åkte vi till Solliden, visste inte riktigt om att dom hade öppettider och så utan vi trodde det bara var å åka dit! Var väl där vid ca 9.30.......dom öppna 11...puh!!!!!
Så när dom väl öppna var vi helt slut av värmen...men ,men vi fick gått runt i trädgården och tittat lite.....sen var vi nöjda me det!! Efter det åkte vi till Köpingsvik som ligger precis norr om Borgholm, där hade dom en riktigt fin strand och Oliwer & Nowa bada ju självklart...sen bar det av till Borgholm city, där strosade vi runt på em och kollade i affärer sen avslutade vi på ett glasscafe där dom gjorde egen glass....så HIMLA gooo!!! På kvällen var vi nere i Färjestaden och åt middag...precis nere vid hamnen!

En annan dag var det dags för en heldag på Ölands djurpark...enda dagen vi inte packade matlåda! Tyvärr visade det sig att det skulle varit just den dagen vi absolut inte skulle valt att inte ta med matlåda...räcker nog att jag säger ett ord så förstår ni...DYRT!!!! Men, men vad gör man inte för familjefridens skull:-)


Efter denna dagen så var vi ganska trötta så det blev ganska lugnt på kvällen, vi åkte hem och fixade kvällsmat och så!





Dagen innan hemgång planerade vi in en heldag på stranden i Färjestaden...så vi fixade pastasallad och smörgåsar m.m och begav oss iväg vid 9.30...det bästa
av allt var att där fanns sandstrand vilket det inte varit på dom andra badställena...utan enbart onda stenar!
Så vi bredde ut en filt och bara njöt resten av dagen med en underbar utsikt...på bilden nedan ser ni ölandsbron!

Oliwer passade på att hoppa lite med, himla roligt!!
När dagen närmade sig 15 så kände vi oss ganska nöjda i värmen! Så vi åkte hem och packade ut allt och gick ner till Bo pensionat som ligger på den gamla bygatan i Vickleby...köpte varsin glass och en kopp kaffe! Senare på kvällen börja vi packa lite eftersom vi skulle bege oss hemåt på fredagen!


Ja, då var det dags att packa in i bilen och bege oss hemåt, men först städning! Men eftersom det var en liten och mysig stuga så gick det undan, Oliwer fick rycka in som barnvakt medans jag och Stefan fick vara "städtanter"...men oj vilket teamwork:-)



Inga kommentarer: